ACTUEEL

ZonMw ruziet met NS over poster gehandicapte man

ZonMw roept de Nederlandse Spoorwegen (NS) opnieuw op om terug te komen op haar beslissing om een poster van de tentoonstelling ‘Niet Normaal’ te weigeren. De poster bevat een afbeelding van een beeldhouwwerk van de Britse kunstenaar Marc Quinn. Er is een beeldhouwwerk van een naakte gehandicapte man, de Britse stuntman Stuart Penn, te zien. De NS weigert de poster  op te hangen.

Inhoudelijke onderbouwing

ZonMw kwam al eerder in protest tegen het besluit van de NS. Volgens de NS is de poster te confronterend. ZonMw mist een inhoudelijke onderbouwing. Lieke Timmermans van Niet Normaal liet in verschillende media al eerder weten: “De NS vindt gehandicapte mensen blijkbaar niet normaal. Maar ze hangen wel het in elkaar geslagen gezicht van Anouk op, of de onderbroeken van Jan Smit.”

‘Voorkom reputatieschade’

Henk Smid, directeur van ZonMw, vraagt de NS terug te komen op de eerdere beslissing. Smid schrijft: “Het aloude spreekwoord ‘Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald’ lijkt me in deze zaak zeer toepasselijk. Toepassing ervan helpt u om verdere reputatieschade te voorkomen.”

Maatschappelijke positionering

De tentoonstelling ‘Niet Normaal’ stelt het begrip ‘normaal’ ter discussie. ZonMw is één van de financiers van de manifestatie die bijdraagt aan een betere maatschappelijke positionering van mensen met een beperking.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

ZwanikkenLeenders

19 januari 2010

Een geweldige tentoonstelling,erg veel belangstelling die BIJNA allemaal met de trein komen ,zeker,omdat het in Amsterdam is en dicht bij het N.S. Station

De N.S.loopt erg achter , in bijna alle kranten en tijdschriften ZIET het volk dit prachtig beeld.

Top