ACTUEEL

Gerdi Verbeet vertrekt als voorzitter rvt Patiëntenfederatie

Gerdi Verbeet stopt aan het einde van dit jaar als voorzitter van de raad van toezicht van Patiëntenfederatie Nederland. Ze is dan vijf jaar voorzitter geweest.

Directeur Dianda Veldman zegt met pijn in het hart afscheid te nemen van Verbeet. "Ze heeft het geweldig gedaan, met oog voor de organisatie, de leden en de mensen van het bureau. Ik ben blij met alles wat ze tot stand heeft weten te brengen. Zo hebben we onder haar voorzitterschap de naam NPCF laten vallen en zijn we overgegaan op Patiëntenfederatie Nederland. Dat zegt precies wat we doen en waar we voor staan."

Leden

Verbeet heeft zich als voorzitter met name verantwoordelijk gevoeld voor een sterke rol van de ledenorganisaties, aldus de organisatie. In een brief aan de leden schrijft Verbeet dat de komst van een ledenmanager duidelijk aangeeft hoe belangrijk de aangesloten leden zijn voor de organisatie.

Hoogtepunt van haar voorzitterschap was de aanbieding van het 'patiëntcadeau' aan de woordvoerders zorg van de nieuw gekozen Tweede Kamer, zo schrijft Verbeet. "Ik was zo trots op de opgewekte zelfverzekerde manier waarop de relatie met de politiek werd vormgegeven."

De komende maanden gaat de Patiëntenfederatie op zoek naar een nieuwe voorzitter van de raad van toezicht. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top