ACTUEEL

UMCG Ambulancezorg en WZA slaan handen ineen

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) en UMCG Ambulancezorg gaan samenwerken op het gebied van uitwisseling en opleiding van personeel. Dit draagt eraan bij dat de (acute) zorg in het Noorden en specifiek in het WZA en bij UMCG Ambulancezorg blijft gewaarborgd.

De samenwerking wil een antwoord zijn op de personele problemen waar de acute zorg mee kampt. “Door samenwerkingen als deze kunnen we nieuwe medewerkers een breed pakket aan uitdagingen bieden en jonge mensen interesseren voor een baan in de acute zorg”, aldus bestuursvoorzitter Boudewijn Ponsioen van het WZA en bestuurder Tjerk Hiddes van UMCG Ambulancezorg.

De beoogde personeelsuitwisseling is met name bedoeld om loopbaanontwikkeling en re-integratie te bevorderen en de stage-mogelijkheden te verruimen. Ook krijgen medewerkers de mogelijkheid om breder opgeleid te worden voor bijvoorbeeld de Spoedeisende hulp én de ambulancedienst. Na diplomering krijgen de medewerkers een 50-50 procent arbeidsovereenkomst.

Nu de intentieverklaring is ondertekend, worden de afspraken de komende maanden verder uitgewerkt. Het streven is dat de samenwerking op 1 januari 2018 ingaat.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top