ACTUEEL

Roos Vonk botst weer met Radboud Universiteit

Het college van bestuur van de Radboud Universiteit in Nijmegen vindt dat hun hoogleraar psychologie Roos Vonk "onnodig en kwetsend" heeft gehandeld door in een opiniestuk een vergelijking te maken tussen de bio-industrie en de holocaust.

"Het college betreurt het dat door het gebruik van de term holocaust zoveel mensen geraakt zijn", schrijft collegevoorzitter Daniël Wigboldus dinsdag in een verklaring.

Vonk schreef in haar stuk dat dieren in de veehouderij worden behandeld als "productiegoederen zonder gevoel". Ze noemde dat "grootschalige industriële holocaust". Na een storm van protest verklaarde ze dat holocaust massale slachting van mensen of dieren betekent en dat ze het woord in die zin juist gebruikte, maar dat ze het "achteraf ongelukkig vond omdat het zo gevoelig ligt".

Het is niet de eerste keer dat vegetariër Vonk wordt berispt door haar werkgever. In 2011 bracht ze een bericht naar buiten dat vleeseters "egoïstischer en minder sociaal" zijn. Later bleek dat ze die conclusie trok op basis van een onderzoek dat niet deugde. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top