Tech

GGzE opent Virtual Reality Hub

GGzE opent binnenkort het Virtual Reality Hub (VR Hub). Daar worden in de toekomst toepassingen van VR, Augmented Reality (AR) en Mixed Reality (MR) bedacht, ontwikkeld en getest.

Met de VR Hub anticipeert GGzE op de ontwikkeling van VR, AR en MR. In de toekomst zal de zorgaanbieder VR-, AR- en MR-toepassingen bedenken, ontwikkelen en testen. De organisatie wil onderzoeken wat de meerwaarde kan zijn. Bedrijven die zich bezighouden met VR, AR en/of MR kunnen in de VR Hub een werkplek krijgen en toepassingen ontwikkelen en testen in co-creatie met zorgprofessionals, cliëntexperts, innovatie-experts en studenten.

De inzet van VR, AR en MR in de psychiatrie is nieuw en naar verwachting zal het een grote invloed op de gezondheidszorg hebben, aldus GGzE. VR is bewezen effectief bij bestrijding van fobieën. Daarnaast wordt VR toegepast om ggz-cliënten te laten ontspannen. VR kan wellicht ook nuttig zijn bij het oefenen van vaardigheden, zoals emotieregulatie. De ggz-instelling verwacht dat VR de doorlooptijden van behandelingen zal verkorten.

GGzE opent de VR Hub op 27 september in Eindhoven. Aanwezigen krijgen de mogelijkheid om zelf allerlei VR-animaties te ervaren die al in de ggz worden gebruikt.

---
Skipr houdt op 14 november samen met Emerce de e-Health Convention 2017, dé gelegenheid om kennis te maken met nieuwe, inspirerende en bewezen toepassingen van (digitale) zorgtechnologie. Ga voor meer informatie over het event naar e-Health Convention 2017.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top