Tech

Gezondheidswebsites slordig met privacyregels

Gezondheidswebsites slordig met privacyregels

Nog altijd springen websites met medische informatie over verslavingen en ziektes onzorgvuldig om met privégegevens van hun bezoekers. De Consumentenbond meldt dat op basis van een herhaalde steekproef.

In juni inventariseerde de bond hoe gezondheidswebsites omgaan met de privacy van hun bezoekers. Alle twintig bekeken sites overtraden de wet door adverteerders inzage geven in het zoekgedrag van mensen. Dat gebeurde met zogeheten tracking cookies.

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat acht van de twintig sites, waaronder Gezondheidsnet.nl, Verslaving.nu en Alzheimer-nederland.nl, dit nog steeds doen. ,,Het is onvoorstelbaar om te zien dat websites het niet zo nauw nemen met de privacy van hun gebruikers. Ze blijven zonder toestemming surfgedrag doorgeven aan advertentiebedrijven'', zegt Bart Combée, directeur van de Consumentenbond. (ANP)

---
Skipr houdt op 14 november samen met Emerce de e-Health Convention 2017, dé gelegenheid om kennis te maken met nieuwe, inspirerende en bewezen toepassingen van (digitale) zorgtechnologie. Ga voor meer informatie over het event naar e-Health Convention 2017.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top