Finance

Laurentius Ziekenhuis laat 40 fte afvloeien

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond laat 40 fte afvloeien in 2010. Het ziekenhuis hoopt dit te realiseren met natuurlijk verloop en herplaatsing. Het Laurentius Ziekenhuis heeft 2009 afgesloten met een negatief resultaat van 900.000 euro. Jack Thiadens, voorzitter van de raad van bestuur, stelt: “Wij kunnen ons echter niet langer veroorloven teveel mensen in te zetten.”

Efficiency

Thiadens zegt in een persbericht: “Tussen 2004 en 2009 hebben we een omzetgroei van twintig miljoen euro gerealiseerd. Helaas stegen de kosten in dezelfde mate. Dit betekent dat wij als organisatie efficiënter zullen moeten werken. We zullen meer moeten overhouden van de stijging van onze omzet. Om onze ambitieuze toekomstplannen te realiseren kunnen wij ons niet veroorloven rode cijfers te schrijven in 2010.”

Samenwerking

Om de toekomstige bezuinigingen opgelegd door de overheid, de nieuwe financieringsrichtlijnen voor nieuwbouw en de stijgende kosten van personeel  het hoofd te bieden, wil het Laurentius Ziekenhuis een efficiënte organisatie zijn. Een organisatie “die er bewust voor kiest niet alles in huis te doen maar de samenwerking opzoekt lijkt de enige juiste weg.” Guido Dekkers, voorzitter van de medische staf, spreekt over samenwerking met onder meer Vie Curi, maar ook zorginstellingen in de eerste en derde lijn.

Herevaluatie

In het kader van de bezuinigingen bekijkt het ziekenhuis ook de nieuwbouwplannen opnieuw. Het Laurentius Ziekenhuis kreeg in 2009 weliswaar de financiering rond voor de nieuwbouw, maar de bouwplannen worden nu opnieuw geëvalueerd op haalbaarheid.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top