ACTUEEL

IGZ bevraagt Zorgbalans over uittocht artsen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat Zorgbalans om uitleg vragen over het vertrek van acht van de zestien specialisten ouderengeneeskunde in de afgelopen maanden. Dat meldt het Haarlems Dagblad.

Onvrede

Acht van de zestien specialisten ouderengeneeskunde van Zorgbalans hebben sinds september vorig jaar hun ontslag ingediend. Vijf hiervan waren werkzaam op de locatie Velserduin. Het merendeel stapte volgens het Haarlems Dagblad op uit onvrede over het beleid van Zorgbalans.  Die onvrede zou ondermeer samenhangen met het overhevelen van taken van de artsen naar regulier zorgpersoneel. “We kunnen niet meer instaan voor de gezondheid en veiligheid van de bewoners”, aldus een anonieme arts in deze krant.

‘Plausibele reden’

De IGZ-woordvoerder Wouter van der Horst bevestigt in het Haarlems Dagblad dat de IGZ te rade gaat bij Zorgbalans, maar volgens Van der Horst kan er ‘een plausibele reden’ voor het  verloop zijn.   Bestuursvoorzitter Roelof Jonkers van Zorgbalans volgens bestrijdt volgens het Haarlems Dagblad dat de artsen uit onvrede zijn vertrokken. Dit neemt niet weg dat er ook binnen andere geledingen van het bedrijf onrust is. Eind december maakte het Haarlems dagblad ook al melding van personeelstekort op de locatie Kennemerduin.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top