ACTUEEL

Ex-thuiszorgmedewerkster ontkent bloederige moord

De voormalige thuiszorgmedewerkster Monique B. heeft vijftig keer met een mes op een 78-jarige vrouw ingestoken, toen zij haar betrapte op het stelen van geld. Daarvan beschuldigt Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag de 38-jarige vrouw. De rechtbank in Den Haag heeft de zaak maandag inhoudelijk behandeld. Het OM heeft dinsdag achttien jaar gevangenisstraf geëist.

Bewijsmateriaal

Op de meeste vragen van de rechters antwoordde Monique B.:  “Daar kan ik niets over zeggen”. Het alleenwonende slachtoffer werd op 6 maart kort na haar dood gevonden, badend in het bloed ten gevolge van ruim vijftig messteken. Binnen drie weken hield de politie haar voormalige thuiszorgmedewerkster aan. Die ontkent. Maar het OM denkt veel bewijs te hebben. Zo komen vezelresten op het slachtoffer overeen met de rode sweater, die de verdachte op de dag van de moord droeg. Ook zijn er op diverse plaatsen in de woning in het bloed van slachtoffer DNA-sporen aangetroffen die vrijwel zeker van de verdachte afkomstig zijn.

Paniek

Verder heeft de verdachte op de dag van de moord de supermarkt van het slachtoffer gebeld met de mededeling dat er geen boodschappen bezorgd hoefden te worden. De politie heeft ook nog stiekem bandopnamen gemaakt van een gesprek van de vrouw met haar man in een wachtruimte op het politiebureau. Daarop is te horen dat de vrouw zegt: “Ik raakte in paniek toen zij mij betrapte”.

Geld stelen

De officier van justitie heeft de verdachte opgeroepen schoon schip te maken, maar zij bleef onvermurwbaar. Ze geeft alleen toe dat zij in februari kort voor de moord geld van het slachtoffer heeft gestolen. Ook zouden zij en haar man een schuld van vele tienduizenden euro's hebben.

B. weigert onderzoek

Monique B. weigerde overigens mee te werken aan een psychisch onderzoek in het Pieter Baancentrum in Utrecht. De aanklager vindt dat zorgelijk. "Als mevrouw een stoornis heeft, komt zij zonder behandeling vrij." Daarom wil de officier een extra lange celstraf opgelegd zien. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top