ACTUEEL

Elly van Kooten is overleden

Elly van Kooten, directeur Publieke Gezondheid bij de gemeente Rotterdam, is op 17 september overleden. Dit meldt de Algemene Bestuursdienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Elly van Kooten was sinds september 2015 directeur Publieke Gezondheid bij de gemeente Rotterdam. In die hoedanigheid was zij ook directeur van de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Daarnaast was zij ambtelijk eindverantwoordelijke voor de wettelijke GGD-taken van de vijftien gemeenten die samen de Gemeenschappelijke Regeling GGD Rotterdam-Rijnmond vormen.

Tot september 2015 was Van Kooten directeur Maatschappelijke Ondersteuning bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij was onder andere verantwoordelijk voor de decentralisatie van de zorg. Eerder vervulde ze diverse managementfuncties bij het toenmalige ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Taskforce Jeugdwerkloosheid.

De Algemene Bestuursdienst meldt niet waaraan Van Kooten is overleden.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Edo Paardekooper Overman

20 september 2017

Wat een tragisch bericht!
Wij hadden regelmatig overleg toen zij bij VWS directeur MO was. Daarna kwam ik haar nog geregeld tegen in haar Rotterdamse functie ... Treurig en nog veel te jong ...

Top