ACTUEEL

Gelderse gemeenten stoppen met Welzorg

Negen Gelderse gemeenten gaan de levering en het onderhoud van hulpmiddelen zoals rolstoelen opnieuw aanbesteden. Ze zijn niet tevreden over de kwaliteit van huidige leverancier Welzorg en hebben daarom besloten het contract met de hulpmiddelenleverancier niet te verlengen.

Het gaat om de gemeenten Epe, Apeldoorn, Brummen, Hattem, Heerde, Lochem, Olst-Wijhe, Voorst en Zutphen. Zij hebben momenteel voor hulpmiddelen die vallen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gezamenlijk een contract met Welzorg. 

Om de aanbesteding zorgvuldig te doorlopen blijft het huidige contract doorlopen tot uiterlijk 1 oktober 2018. Dan zullen de gemeenten de nieuwe aanbesteding gunnen aan de partij die als beste uit de procedure komt. Inwoners die gebruik maken van hulpmiddelen worden tegen de tijd dat er veranderingen plaatsvinden tijdig op de hoogte gebracht, zo meldt de gemeente Epe.

Problemen

Welzorg, met 100 duizend klanten één van de grootste hulpmiddelenleveranciers in Nederland, kampt al langere tijd met problemen met tijdige levering en bereikbaarheid. Als gevolg hiervan hebben al diverse gemeenten hun contract opgezegd. 

Vorig jaar leed Welzorg een recordverlies van 19 miljoen euro. Ook daalde de omzet met 8 procent zag tot bijna 107 miljoen euro. Welzorg liet in februari op haar website weten dat de problemen een gevolg zijn van een ingrijpend veranderproces dat is ingegeven door bezuinigingen in de Wmo en veranderingen in de markt. 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Wulf van Loenen

21 september 2017

Dat er veel klachten over dit soort bedrijven zijn heeft te maken met de verfoeilijke aanbestedings-rondes ten behoeve van de goedkoopste zorg voor een periode. Welk hulpmiddelenbedrijf durft gekwalificeerd goed (duur) vast personeel aan te nemen als je na een paar jaar, bij de nieuwe aanbestedingsronde, de helft van je klandizie (gemeenten) die je had weer dreigt kwijt te raken.

Top