ACTUEEL

Slotervaart werft personeel bij concurrenten

Het Slotervaartziekenhuis probeert andere ziekenhuizen personeel te ontfutselen. Het ziekenhuis heeft daartoe ongeveer duizend flyers naar werk- en privéadressen van verpleegkundigen gestuurd. Dat bericht dagblad Het Parool. De NVZ vereniging van ziekenhuizen begrijpt dat het Slotervaartziekenhuis dringend om mensen verlegen zit, maar vindt dit soort agressieve acties niet chic. ''Het gebrek aan verpleegkundig specialisten is een probleem dat de gehele sector parten speelt, niet alleen het Slotervaartziekenhuis. Om dan maar personeel bij elkaar weg te kopen is niet de oplossing,'' aldus een woordvoerder in Het Parool.  Het Slotervaartziekenhuis kocht volgens Het Parool via Cegedim Dendrite, een dienstverlener in de farmaceutische industrie, adressenbestanden op. Aan de hand daarvan benaderde het ziekenhuis verpleegkundigen van onder meer het AMC, het BovenIJ ziekenhuis, het Sint Lucas Andreas, het VU medisch centrum en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). Volgens het Slotervaartziekenhuis heeft de actie al tien werknemers opgeleverd.

Ontfatsoenlijk

De getroffen ziekenhuizen noemen de wervingscampagne onfatsoenlijk. ''Concurreren doe je door het bieden van hoogstaande zorg,'' zegt een OLVG-woordvoerder. ''Niet door elkaar doelbewust in de wielen te rijden."  
De SP-fractie heeft inmiddels Kamervragen gesteld over de kwestie. Bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis, zegt alle opwinding niet te begrijpen. Volgens haar is de actie bedoeld als antwoord op de steeds grotere macht van detacheringsbureaus in de zorg. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top