ACTUEEL

Thuiszorg neemt massaal alfahulpen in dienst

Thuiszorgaanbieders hebben per 1 januari 2010 duizenden alfahulpen weer in loondienst genomen. Een direct gevolg van de wijziging van de Wmo per 1 januari. Dat zei staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS tijdens een werkbezoek in Dordrecht. Dat meldt het ministerie van VWS.

Regulier arbeidscontract

Het gaat om ongeveer 6.000 huishoudelijke hulpen in 2009. Branchebelang Thuiszorg Nederland verwacht dat er in 2010 nog eens 10.000 alfahulpen een regulier arbeidscontract krijgen.

Onbedoeld werkgever

De wetswijziging Wmo moet voorkomen dat mensen onbedoeld of ongewild werkgever zouden worden van hun alfahulp. Bussemaker heeft in 2009 en 2010 zo’n 17 miljoen euro beschikbaar gemaakt om dit te realiseren. Zowel Actiz als Branchebelang Thuiszorg Nederland bevestigen dat veel alfahulpen inmiddels weer een dienstverband hebben.

Impuls voor arbeidsmarkt

Het ministerie van VWS noemt de ontwikkeling ‘een goede impuls voor de krapte op de arbeidsmarkt’. De alfahulpen blijven nu voor de zorg behouden, aldus Bussemaker.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top