ACTUEEL

Rvb en medische staf besturen samen Diakonessenhuis

De Federatie Medische Staf Diakonessenhuis (FMSD) en de raad van bestuur (rvb) van het Diakonessenhuis in Utrecht gaan het ziekenhuis samen besturen. Hiertoe hebben de medisch specialisten de FMSD opgericht en vervolgens met de rvb een convenant ondertekend. Het is de eerste keer in Nederland dat een ziekenhuis kiest voor deze constructie.

In de oprichting van de FMSD hebben de rvb, de Vereniging Medische Staf Diakonessenhuis, de Coöperatie Medisch Specialisten Domstad en de Vereniging van Specialisten in Dienstverband Diakonessenhuis nauw samengewerkt. De nieuw opgerichte federatie vertegenwoordigt 209 medische stafleden, die de federatie het mandaat hebben gegeven om samen met de rvb beleid vast te stellen en besluiten te nemen.

Bestuursvoorzitter John Taks: "Ik ben erg blij met dit resultaat omdat het ziekenhuis nu slagvaardiger kan zijn." Door met één krachtig en gemandateerd bestuur aan tafel te zitten die de belangen, ideeën en meningen van de hele medische staf vertegenwoordigt, verwacht hij dat de rvb en medische stad samen veel gerichter kunnen werken aan het gezamenlijke belang en in goed overleg sneller tot belangrijke besluiten komen. De rvb en de FMSD nemen besluiten over onderwerpen als de strategie van het ziekenhuis, bijstelling van de portfolio of samenwerking met andere partijen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top