HRM

Acties bij ambulances op komst

De ambulancemedewerkers eisen maatregelen tegen hoge werkdruk en personeelstekorten. Vakbond FNV Zorg & Welzijn wil dat minister Schippers (Volksgezondheid) en Ambulancezorg Nederland voor 1 oktober ingaan op de eisen, anders worden acties voorbereid. De veiligheid komt niet in gevaar, voegen ze er aan toe.

De vakbond wil onder meer dat nieuwe ambulanceverpleegkundigen sneller worden opgeleid. Verder zouden er meer vaste banen moeten komen en zouden de salarissen omhoog moeten.

Ambulancemedewerkers hadden in 2015 ook actie gevoerd voor een nieuwe cao. Vorig jaar maakte Schippers bijna 16 miljoen euro vrij voor extra ambulancezorg. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Peter Koopman

26 september 2017

Deze 7/24 basisvoorziening zou net als brandweer en politie geen onderdeel van marktdenken moeten zijn. Het is noodzaak om deze functie voor verpleegkundigen met dit profiel aantrekkelijk te houden evenals voor de chauffeurs met extra bekwaamheid. Wonderlijk overigens dat deze verpleegkundigen en chauffeurs niet een zelfde CAO zouden kennen. Het zijn toch geen taxichauffeurs!

Top