ACTUEEL

RVS heeft twee nieuwe leden

Pieter Hilhorst en Jeannette Pols zijn op voordracht van minister Edith Schippers (VWS) en bij Koninklijk Besluit benoemd tot lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS). De benoeming gaat met terugwerkende kracht per 1 september 2017 in en geldt voor vier jaar.

Pieter Hilhorst is zelfstandig onderzoeker en publicist en voormalig wethouder van Amsterdam. Jeannette Pols is Socrates professor 'Social Theory, Humanism and Materialities' aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is zij verbonden aan de  afdeling Medische Ethiek in het Amsterdams Medisch Centrum. Hilhorst en Pols nemen de plaats in van de onlangs afgetreden raadsleden Dick Willems en José Manshanden.   

Complexe vraagstukken

"We zijn ontzettend blij met de komst van deze twee nieuwe leden", laat Pauline Meurs, voorzitter van de RVS, weten. "Beiden vormen met hun profiel, kennis en ervaring een goede aanvulling op de huidige samenstelling van de Raad. Ik kijk dan ook zeer uit naar onze samenwerking. De RVS kijkt in zijn adviezen steeds weer vanuit andere perspectieven naar complexe vraagstukken in de gezondheidszorg en in de samenleving. De nieuwe leden zullen daar zeker hun bijdrage aan kunnen leveren."

De RVS is een onafhankelijk adviescollege. De raad adviseert de regering en de Kamer, gevraagd en ongevraagd, over hoofdlijnen van beleid en wetgeving op het gebied van volkgezondheid en samenleving.

Jeannette Pols_200

Pieter Hilhorst_200

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top