ACTUEEL

Stichting Sint Jacob benoemt nieuwe bestuurders

Irma Krieg en Eduard van Bockel vormen per 1 oktober het nieuwe bestuur van Stichting Sint Jacob. Zij volgen Wim Nicolaas op, die sinds het aftreden van de raad van bestuur in december 2016 de stichting als interim-bestuurder heeft geleid.

De nieuwe bestuurders hebben hun sporen verdiend in de gezondheidszorg. Krieg was onder meer bestuurder bij De Pieter Raat Stichting en directeur algemene zaken bij GGZinGeest. Van Bockel heeft kennis en ervaring opgedaan in de ziekenhuis- en ouderenzorg, waaronder ruim acht jaar als bestuurder bij Zorgbalans. 

Onder leiding van Nicolaas startte Sint Jacob in 2017 de beweging naar zelforganiserende teams. De nieuwe raad van bestuur krijgt de uitdaging deze transitie verder vorm te geven, zo schrijft de organisatie. "Goede zorg maak je samen. Vanuit de eigen regie van de cliënt en het persoonlijk eigenaarschap van de zorgprofessionals. We gaan veel tijd en energie steken in het aantrekkelijk maken en houden van het vakmanschap en daarmee in het welzijn van onze cliënten. In de komende periode gaan we graag in gesprek met de medewerkers en samenwerkingspartners om de kwaliteit van zorg- en dienstverlening verder te ontwikkelen."  

Raad van toezicht

De raad van toezicht van Stichting Sint Jacob ondergaat ook een bestuurlijke verandering. De raad krimpt van zeven naar vijf leden. Jacques Moors is sinds juli de nieuwe voorzitter.

Stichting Sint Jacob richt zich op zorg en revalidatie voor ouderen. De organisatie telt zeven woonzorgcentra en een centrum voor revalidatie in Haarlem en Heemstede.

nieuw bestuur Sint Jacob

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top