Finance

Opella noemt tarieven huishoudelijke hulp Wageningen ontoereikend

Zorgaanbieder Opella heeft besloten niet in te schrijven op de aanbesteding van de gemeente Wageningen voor de hulp bij het huishouden voor 2018-2021. De gemeente stelt nieuwe eisen, waardoor de tarieven volgens de zorgaanbieder niet toereikend zijn.

De gemeente Wageningen wil dat de zorgorganisatie die de hulp bij het huishouden biedt voor het geboden tarief meer administratieve taken op zich neemt. Zo wil Wageningen dat Opella de eigen bijdrage van de rijksoverheid aan klanten rechtstreeks factureert. Daarmee legt de gemeente het risico als klanten niet betalen bij Opella neer.

Ook komen er andere, zwaardere, taken voor de huishoudelijke medewerkers. Het is onduidelijk wat die taken precies inhouden en of medewerkers gezien het geboden tarief het salaris kunnen krijgen waar zij recht op hebben. Opella heeft besloten niet in te schrijven, omdat de organisatie daarmee verlies zou lijden op de hulp bij het huishouden in de gemeente Wageningen.

Tevreden

Opella verzorgt sinds 2009 naar eigen zeggen "naar volle tevredenheid" de hulp bij het huishouden in Wageningen en betreurt de beslissing. Zowel de huidige klanten als de medewerkers zijn tevreden over de hulp bij het huishouden. Opella heeft medewerkers en klanten geïnformeerd dat naar verwachting een andere aanbieder de hulp bij het huishouden in de gemeente overneemt met ingang van 1 januari 2018.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Barbara van Koppen

27 september 2017

Het gaat goed met de ekonomie; er is meer geld voor de zorg, maar de Wageningers die de zorg het hardste nodig hebben, en die die zorg naar grote tevredenheid kregen, staan nu opeens in de kou. Weer onrust; weer onzekerheid; weer verandering; weer vermindering van wat goed liep. Wiens belang heeft de gemeente Wageningen eigenlijk voor ogen? Waarom lopen die onderhandelingen stuk?

Top