ACTUEEL

Verpleegkundige die reanimatie weigerde geschrapt uit register

Een verpleegkundige die in 2015 besloot een patiënt in het Ommelander Ziekenhuis (OZG) in Winschoten niet te reanimeren, mag haar beroep niet meer uitoefenen. Het medisch tuchtcollege heeft de 65-jarige vrouw uit Ten Boer geschrapt uit het BIG-register, zo meldt het Dagblad van het Noorden (DvhN).

De verpleegkundige was al ontslagen door het OZG. De vrouw had nachtdienst toen een 72-jarige darmkankerpatiënt omviel toen hij op de wc zat. De verpleegkundige besloot om niet te reanimeren, omdat ze bang was dat hij zou stikken in zijn sondevoeding.

Volgens het medisch tuchtcollege heeft de vrouw een "totaal gebrek aan inzicht in haar eigen handelen" getoond. "Ze heeft willens en wetens haar collega's verkeerd geïnformeerd dat de patiënt niet gereanimeerd hoefde te worden en de noodknop bewust niet ingedrukt om een arts erbij te roepen", stelt het tuchtcollege.

Het college vindt dat toekomstige patiënten tegen de verpleegkundige moeten worden beschermd en wil door haar te schrappen uit het register een voorbeeld stellen. Zij zou het vertrouwen in de medische zorg hebben geschaad, aldus het DvhN.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top