HRM

AxionContinu: 'FNV boycot gesprek met medewerkers'

De FNV belet medewerkers in gesprek te gaan met de bestuurder van AxionContinu over de hoge werkdruk in De Schutse. Dit meldt AxionContinu in een persverklaring.

FNV Zorg & Welzijn voert al enige tijd met medewerkers van AxionContinu actie voor een tweede medewerker 's nachts. Nu werkt er één persoon 's nachts bij de locatie De Schutse en dat is volgens de medewerkers te weinig. Om hun eis kracht bij te zetten, sliepen medewerkers afgelopen vrijdag in tenten voor de deur van De Schutse.

Bestuurder Eliane Thewessen heeft de actievoerende medewerkers persoonlijk uitgenodigd voor een gesprek over oplossingsrichtingen op dinsdagavond. Toen kwam echter een FNV-delegatie aan Thewessen melden dat de medewerkers niet op de uitnodiging ingaan omdat ze liever op straat met haar in gesprek gaan. Het zou al de derde keer zijn dat de FNV een gesprek tussen bestuur en medewerkers frustreert.

AxionContinu is "erg teleurgesteld" over het handelen van de FNV. De zorgaanbieder neemt de zorgen van de medewerkers en hun wens om meer menskracht in de nacht in te zetten naar eigen zeggen zeer serieus. De organisatie stelt als passende oplossing een tweede nachtdienst voor; een slaapdienst die ingezet wordt als de zorg daarom vraagt.

Zwaardere verpleeghuiszorg

In de ouderenzorg is een ontwikkeling gaande van lichtere verzorgingshuiszorg naar zwaardere verpleeghuiszorg, dat is volgens AxionContinu in De Schutse ook het geval. De Schutse is een woonzorgcentrum waar dertig oudere cliënten wonen. Daarnaast zijn er ruim dertig aanleunwoningen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top