HRM

Meriant gaat zij-instromers opleiden voor ouderenzorg

Zorgorganisatie Meriant gaat met twee nieuwe opleidingen zij-instromers werven voor de gezondheidszorg. Samen met het Friesland college starten op 1 oktober een opleiding tot verzorgende Individuele Gezondheidszorg (verzorgende IG). Met de Stenden Hogeschool is een hbo-deeltijdopleiding Service Welzijn en Zorg ontwikkeld. Meriant richt zich op mensen die geen ervaring hebben in de zorg en de overstap willen maken.

In juni solliciteerden 186 kandidaten naar een baan in combinatie met de opleiding tot verzorgende IG in samenwerking van het Friesland College. Meriant heeft 25 plekken beschikbaar voor deze opleiding.

De deeltijdstudie Associate Degree Service, Welzijn en Zorg van Stenden Hogeschool neemt twee jaar in beslag. Meriant is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze opleiding, waarin praktijktraining centraal staat. Op 13 september zijn er 17 medewerkers van Meriant gestart met deze opleiding.

Door mensen zelf op te leiden tot verzorgende IG, verpleegkundige of Social Work (AD) niveau 5 wil Meriant inspelen op de tekorten aan personeel in de ouderenzorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top