ACTUEEL

DVN realiseert online netwerk rondom diabetes

Mensen met diabetes kunnen in de loop van 2010 alle benodigde zorg gratis organiseren vanaf het nieuwe centrale internetplatform van Diabetesvereniging Nederland (DVN): Mijn DVN. De patiëntenorganisatie wil een netwerk opbouwen tussen mensen met een chronische aandoening en alle partijen die betrokken zijn bij zorg.

Koploper e-health

Op www.mijndvn.nl worden verschillende informatiebronnen en functies toegankelijk gemaakt binnen een gebruiksvriendelijke, afgeschermde omgeving. Directeur van DVN Maarten Ploeg zegt: “Via deze internetpagina, met een persoonlijk profiel, wordt het eenvoudiger om een advies te vragen, een bestelling te doen voor diabeteshulpmiddelen en in de toekomst inzage te hebben in alle declaraties bij de zorgverzekeraar. DVN bouwt de pagina stap voor stap op; de patiëntenorganisatie wil met dit initiatief koploper zijn op het gebied van e-health.”

Uniform behandelplan

Zorgverleners, zorgverzekeraars, de overheid en de patiënt kunnen via de persoonlijke pagina met elkaar communiceren. Uiteindelijk moet dit leiden tot een uniform behandelplan dat als werkdocument dient voor patiënt en zorgverleners. De computersystemen van zorgverleners worden hiertoe in de loop van het jaar gekoppeld aan het DVN-platform. Op de lange termijn betekent dit dat de patiënt door zelfmanagement het aantal complicaties verlaagt. Dit resulteert in een gezonder leven en lagere zorgkosten.

Vergroting kennis

Met Mijn DVN wordt de kennis over diabetes bij de patiënt vergroot. Zo kunnen consulten effectiever worden benut om tot de kern van de zorgvraag te komen. In de toekomst wordt het platform wellicht uitgebreid naar diabeteszorg gecombineerd met zorg voor reuma, astma en COPD en hart- en vaatziekten.

Struikelblokken omzeilen

Ploeg hoopt met Mijn DVN voldoende ‘kracht te kunnen opbouwen’. Hij wil dat DVN als patiëntenvereniging voldoende draagkracht krijgt om zorgverleners te laten zien hoe patiënten de zorgprocessen graag ingericht zien. In zijn blog vroeg Ploeg zich af of zorgverleners zich op basis van feedback zullen verbeteren. Met Mijn DVN hoopt de vereniging zoveel draagvlak te kunnen creëren, dat de zorgverleners niet meer om de feedback heen kunnen. En daarbij alle struikelblokken die in de dagelijkse zorgpraktijk voorkomen te omzeilen.

Beschikbaarheid Mijn DVN

Mijn DVN is vanaf april beschikbaar voor alle leden van DVN en in de tweede helft van het jaar voor alle mensen met diabetes in Nederland. Op 19 januari 2010 is dvnwinkel.nl geïntegreerd in Mijn DVN. Het is vanaf dat moment ook mogelijk om alvast een preview van Mijn DVN te bekijken.

Bekijk de introductievideo van MijnDVN.nl

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top