ACTUEEL

Kabinet wil 1,8 miljard euro besparen op zorgtoeslag

Het kabinet wil 1,8 miljard euro besparen op de zorgtoeslag. Dat blijkt uit een notitie van het Centraal Planbureau (CPB) in opdracht van minister Ab Klink (Volksgezondheid). Dit meldt NRC Handelsblad.

Zorgverzekeraars

Op de zorgtoeslag wordt meer bezuinigd dan aanvankelijk gepland. Zorgverzekeraars gaan volgens het CPB al in 2014 het volledige risico dragen bij de inkoop van zorg en niet pas in 2018, meldt NRC Handelsblad.

Vrije prijzen ziekenhuizen

De verdere liberalisering van de ziekenhuiszorg levert waarschijnlijk een half miljard euro op in 2018, stelt het CPB. In september 2009 plaatste het CPB nog grote vraagtekens bij de opbrengst van Klinks plannen. Afgelopen vrijdag werd het kabinet het eens over een forse uitbreiding van de marktwerking in de zorg.

'Asociaal beleid'

Het afbreken van de zorgtoeslag is asociaal, oordeelt SP-fractievoorzitter Agnes Kant over de plannen van het kabinet om 1,8 miljard euro te bezuinigen op de zorgtoeslag. Volgens de fractievoorzitter dragen de zwakste schouders, de zwaarste lasten door deze maatregel.

 

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top