ACTUEEL

Zorgverzekeraar doet Voedselbank koeling kado

De Friesland Zorgverzekeraar heeft de onlangs verhuisde Voedselbank in Leeuwarden een inloopkoeling kado gedaan. De verzekeraar wil op deze manier steun betuigen aan het werk van de Voedselbank. “Bovendien is de inloopkoeling een duurzaam cadeau. Ook dit past heel goed bij de doelstellingen van De Friesland” aldus Diana Monissen, voorzitter van de raad van bestuur van de zorgverzekeraar. Dit meldt eufin.nl.

Diana Monissen vindt het werk van de Voedselbank hard nodig. “Juist een organisatie als de Voedselbank is zeer belangrijk voor mensen die, vaak buiten hun schuld om, financieel aan de grond zitten. De Friesland Zorgverzekeraar vindt het belangrijk om deze groep mensen te helpen”, zegt Monissen op eufin.nl.

De Voedselbank

De Voedselbank is voor het voedsel afhankelijk van giften. Het aanbod is afhankelijk van wat binnenkomt. De koeling, een gezamenlijk kado van De Friesland Zorgverzekeraar en leverancier Dirks Koeltechniek, is van belang omdat het altijd afwachten is wat er binnenkomt.

Toeloop door crisis

In Leeuwarden zijn zo’n 250 gezinnen afhankelijk van de voedselbank. Voedselbankcoördinator Rilly Postma verwacht dat dit aantal nog verder oploopt door de economische crisis.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top