HRM

Cello Zorg wint HR Zorg Award, publieksprijs naar Argos

Cello Zorg wint HR Zorg Award, publieksprijs naar Argos

Cello Zorg is de winnaar van de Nationale HR Zorg Award 2017. De zorgorganisatie ontving de prijs voor het project Leer en Versterk, waarbij medewerkers, studenten én cliënten samen leren. De uitreiking vond dinsdag plaats op het HR-event van FWG Progressional People, de initiator van de award.

De HR Zorg Award is dit jaar in het leven geroepen door FWG Progressional People. Het adviesbureau voor HR in de zorg wilde ideeën die het werkplezier bevorderen in de schijnwerpers zetten. Er kwamen 50 inzendingen binnen. Een vakjury bestaande uit Philadelphia-bestuurder Greet Prins, hoogleraar Paul Iske en Marita Bossers van Planetree selecteerde vervolgens de vijf beste ideeën. 

Het project Leer en Versterk van Cello gooide hoge ogen bij de vakjury. De jury oordeelde dat het project het onderwijs beter deed aansluiten bij de praktijk en veel werkplezier bij medewerkers en studenten opleverde. Cello ontvangt een speciaal ontworpen bokaal en ondersteuning door FWG Progressional People van plannen voor meer werkplezier ter waarde van 10 duizend euro.

Publieksprijs naar Argos

Tijdens het HR-evenement van FWG koos ook het publiek een favoriet. Dat werd het Marnix Revalidatiecentrum voor ouderen van Argos Zorggroep. Olaf Achterberg, teamleider bij Marnix, ontwikkelde het project 'Wie is de paracetaMOL?', een spel dat op een interactieve manier de bewustwording van medewerkers van het belang van medicatieveiligheid verhoogt.

Onderwerp leeft

De andere genomineerden waren MEE IJsseloever en Veluwe, Verslavingszorg Noord Nederland, BovenIJ Ziekenhuis en Argos Zorggroep. Een eervolle vermelding ging naar Emile Thuiszorg, met het project Vlogout, een mobiele app waarmee  middels vlogs snel en veilig kan worden gerapporteerd tussen collega's.

"Wat me opvalt is dat er op verschillende manieren keihard gewerkt wordt om het werkplezier en vakmanschap te vergroten", zegt jurylid Greet Prins. "Het onderwerp leeft, organisaties zien het belang voor zowel medewerkers als cliënten."

Marita Bossers voegt toe: "In een wereld waarin alles gedomineerd lijkt te worden door werkdruk, zien we dat we met grote en kleine projecten het werkplezier toch al snel weer centraal kunnen stellen."

fwgaward

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top