ACTUEEL

Alphen aan den Rijn heeft aanbesteding jeugdhulp rond

Zorgaanbieder 'GO! voor jeugd' gaat in de periode van 2018 tot en met 2021 de jeugdhulp verzorgen in Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem. De jeugdhulporganisatie is als winnaar uit de openbare aanbestedingsprocedure gekomen.

'GO! voor jeugd' is een samenwerkingsverband van Cardea, Curium, Gemiva-SVG Groep, Horizon, Ipse de Bruggen, Kwadraad, de Opvoedpoli, Prodeba en een aantal kleinere organisaties.

Ouders en kinderen die met jeugdhulp te maken hebben, ontvangen binnen twee weken - via hun huidige zorgaanbieder - een brief waarin de gemeente hen informeert over wat er verandert en wat het voor hen betekent. Cliënten die nu bij een andere organisatie zitten, mogen in principe hun hulptraject bij hun huidige jeugdhulpaanbieder afmaken, zo maakt de gemeente bekend. 

Voor trajecten die na 1 augustus 2018 nog doorlopen, geldt dat in overleg met de cliënt bekeken wordt wat de beste oplossing is: het hulptraject afmaken bij de huidige jeugdhulpaanbieder of een passend traject bij de nieuwe.

Overdoen

Eind 2016 moesten de gemeenten hun aanbesteding van de jeugdhulp voor 2017 overdoen. De voorzieningenrechter in Den Haag oordeelde toen dat de gemeenten de financiële risico’s van hun nieuwe jeugdbeleid te veel op de aanbieders van jeugdhulp wilden afwentelen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top