ACTUEEL

'Rigterzorg in Arnhem krijgt nieuwe naam'

Rigterzorg in Arnhem, zusterorganisatie van zorgaanbieder Rigtergroep in Nijmegen, gaat onder een nieuwe naam door met zorg verlenen aan 75 cliƫnten. Het is nog niet bekendgemaakt wat de nieuwe naam wordt. Dit meldt De Gelderlander.

Initiatiefnemer is vastgoedondernemer Floris den Brinker, tevens mede-eigenaar van de drie locaties van Rigterzorg in Arnhem. "De naam Rigter is besmet door wat er allemaal speelt in Nijmegen. Daardoor zijn we onaangenaam verrast. We willen af van elke verwijzing naar de naam die ons imagoschade oplevert."

Inmiddels is in Arnhem een interim-directeur aangesteld, Bert Lendemeijer. Bij een positieve beoordeling van het bedrijfsplan zal hij volgens de krant de nieuwe directeur in Arnhem worden. Het huidige personeel zal volgens Den Brinker en Lendemeijer kunnen aanblijven. 

Fraude

Rigtergroep in Nijmegen en Rigterzorg in Arnhem hebben dezelfde eigenaar. Rigtergroep ligt momenteel onder vuur vanwege vermeende fraude met zorggeld. De aanbieder wordt er door de gemeente van verdacht voor meer dan één miljoen euro te hebben gefraudeerd met pgb’s door te weinig zorg te leveren. Volgens wethouder Bert Frings stak eigenaar Monique Neuféglise bovendien 550 duizend euro aan 'winst' in eigen zak. Nijmegen deed in juli aangifte tegen de Rigtergroep en haalde begin september tientallen cliënten bij de instelling weg.

Volgens Gerrit Jan Pulles, advocaat van Neuféglise, is de uitspraak van wethouder Frings nergens op gebaseerd. "De gemeente zal geen bewijzen en berekeningen kunnen geven. Er is een groot aantal betalingen op een hoop gegooid en daarvan is gezegd dat deze aan mevrouw Neuféglise ten goede zouden zijn gekomen. Dat is niet juist. In het onderzoeksrapport van de gemeente is de claim ook niet onderbouwd", aldus Pulles in De Gelderlander.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top