Tech

E-Mence wint innovatieprijs met depressie-app

E-mence heeft donderdagavond de eerste VZVZ-Innovatieprijs gewonnen. Het innovatiecentrum voor geestelijke gezondheidszorg (ggz) kreeg de prijs voor het idee om de app iFeel te koppelen aan bestaande e-health-platformen in de ggz. Die kan daardoor breder en worden ingezet voor patiënten met een depressie of posttraumatische stress stoornis (PTSS).

De prijs is dit jaar in het leven is geroepen door de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ). De VZVZ is sinds 2012 verantwoordelijk voor de uitwisseling van medische gegevens via de zorginfrastructuur van het Landelijk Schakelpunt (LSP).

iFeel is een app waarmee gesignaleerd kan worden dat een patiënt met een depressie of PTSS een terugval heeft. iFeel meet, op basis van het gebruik van de mobiele telefoon, significante afwijkingen ten opzichte van het normale gedrag van de gebruiker. De gebruiker hoeft hiervoor zelf geen input te geven. iFeel kan vervolgens de gebruiker of iemand in zijn omgeving een signaal geven dat er mogelijk iets mis is.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top