ACTUEEL

Even wennen; IGZ heet voortaan IGJ

De fusie tussen de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en Inspectie Jeugdzorg is sinds 1 oktober in werking getreden en daarmee ook terug te zien in alle publieke uitingen van de toezichthouder.

Qua toezicht zal er voor de meeste zorgverleners op korte termijn weinig veranderen, zo laat de inspectie weten. Wel veranderen de contactgegevens, zoals bijvoorbeeld mailadressen en het postadres. De fusie-organisatie gaat verder als Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en is in het digitale domein terug te vinden op www.igj.nl. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht pal naast het Centraal Station.

Voor instellingen voor jeugdhulp en voor zorgaanbieders die zowel zorg als jeugdhulp aanbieden, geldt daarnaast dat het toezicht vanaf 1 oktober 2017 wordt uitgevoerd door één inspectie.

Beide toezichthouders werkten al jaren nauw samen. De twee inspectieorganen zijn sinds de invoering van de Jeugdwet in januari 2015 samen verantwoordelijk voor het toezicht op de jeugdhulp. De samenwerking tussen IGZ en IJZ is daardoor intensiever geworden. De fusie van de inspecties werd in maart 2016 aangekondigd. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top