HRM

3400 Werknemers bijgespijkerd dankzij sectorplan Noord-Nederland

In Noord-Nederland hebben ruim 3400 medewerkers van 43 zorgorganisaties een scholingstraject afgerond met behulp van financiële ondersteuning van het sectorplan Zorg Noord-Nederland. De sectorgelden waren bedoeld om de competenties van medewerkers te vergroten.

De gedachte is dat geschoolde medewerkers daarmee beter in staat zijn om in te spelen op de veranderingen in de zorg en zodoende ook behouden blijven voor de sector. Na een aarzelende start in 2014 zijn uiteindelijk 3.432 scholingstrajecten aangevraagd.

ZorgpleinNoord spreekt van een fantastisch resultaat. Het werkgeversverband in zorg en welzijn in Noord-Nederland voerde de regie op de uitvoering van het Sectorplannen. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid had in totaal 6 miljoen euro aan subsidie beschikbaar gesteld voor zorgorganisaties in Noord-Nederland. De werkgevers droegen nog eens 24 miljoen euro bij. Er deden 19 Groningse, 16 Drentse en 8 Friese organisaties mee aan het sectorplan.

Inmiddels is duidelijk geworden dat het sectorplan een vervolg krijgt als SectorplanPlus. Landelijk komt er 70 miljoen beschikbaar. ZorgpleinNoord is verantwoordelijk voor SectorplanPlus Noord-Nederland. De contouren van het plan zijn inmiddels vastgesteld. De definitieve invulling moet binnenkort duidelijk worden.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top