ACTUEEL

Kliniek Den Dolder publiceert verklaring over zaak-Anne Faber

De bestuurders van Aventurijn en Altrecht willen in gesprek met omwonenden van de forensisch psychiatrische kliniek in Den Dolder, waar de verdachte rond de vermissing van een Utrechtse vrouw verblijft. In een verklaring schrijven Floor van Dijk, psychiater en bestuurder Aventurijn, en Roxanne Vernimmen, psychiater en bestuurder Altrecht, intens mee te leven "met iedereen die van Anne Faber houdt".

De 25-jarige Anne Faber is vermist sinds een fietstocht op 29 september. Ondanks uitgebreide zoekacties bij de Soester Duinen en het Blookerpark bij Huis ter Heide, waaraan onder meer politie, vrijwilligers en de Mobiele Eenheid meededen, is de vrouw nog steeds niet gevonden. Maandag werd bekend dat de politie een man heeft aangehouden die in de kliniek in Den Dolder verbleef vanwege het plegen van gewelds- en zedendelicten.

In een verklaring op de website van Altrecht, waar Aventurijn een onderdeel van is, schrijven bestuurders Van Dijk en Vernimmen: "Wij weten dat bij onze buren veel vragen en onzekerheden leven over wat er gebeurd is. Het gaat ons aan het hart dat er grote ongerustheid is ontstaan en dat dit onze omwonenden raakt in hun directe leefomgeving. De vermissing roept bij een ieder veel emoties en vragen op. Ook bij onze patiënten en medewerkers."

Onderzoek

Voor nu is alles erop gericht Anne Faber te vinden en de twee organisaties helpen bij het onderzoek van politie en justitie "zo goed als we kunnen". Zodra het onderzoek is afgerond gaan de bestuurders graag met omwonenden van de kliniek in gesprek. Ze schrijven te begrijpen dat er veel vragen en zorgen zijn over de veiligheid rondom de Forensische Psychiatrische Afdeling. Om die reden hebben ze een document online gezet met informatie over de kliniek. "We realiseren ons dat we hiermee niet alle vragen en zorgen wegnemen, maar we hopen dat het toch enige duidelijkheid geeft over onze werkwijze."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top