ACTUEEL

UVIT-cliënten kunnen makkelijker de grens over

Cliënten van Univé-VGZ-IVA-Trias (UVIT) kunnen voortaan gemakkelijker in Duitsland terecht voor een behandeling in het ziekenhuis. UVIT neemt de administratie voor zijn rekening zodat cliënten op het grensgebied een grotere keuze krijgen. Dat meldt De Gelderlander.

Voordelen buitenland

Volgens UVIT gaan steeds meer Nederlanders op eigen initiatief naar het buitenland voor behandelingen. De voornaamste redenen om voor een ziekenhuis in het buitenland te kiezen zijn de nabijheid van het ziekenhuis, de aanwezigheid van gespecialiseerde artsen voor zeldzame aandoeningen en kortere wachtlijsten.

Administratie

Buitenland zorgcoördinator Deon van de Berk zegt in De Gelderlander: "Met dit contract maken wij het onze cliënten een stuk gemakkelijker; meestal geen aanvraag vooraf, geen nota's en geen discussies meer over de hoogte van de vergoeding."

Meer Duitse kinderen naar Radboud

Opvallend is dat het UMC St Radboud in Nijmegen juist meer Duitse kinderen uit de grensstreek gaat behandelen. Het St Radboud gaat hiervoor intensief samenwerken met het ziekenhuis in Kleef. Voor topklinische zorg zijn Duitse kinderen aangewezen op behandelingen in Keulen en Düsseldorf. Het ziekenhuis in Nijmegen is echter dichterbij.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top