ACTUEEL

ADHD-netwerken voor professionals fuseren

Artsen Netwerk ADHD en Netwerk ADHD bij Volwassenen zijn op maandag 18 januari gefuseerd. De netwerken van professionals gaan samen verder als ADHD Netwerk. Dat meldt Psy.

Continuïteit van zorg

De fusie is noodzakelijk, omdat “de overgang van adolescentie naar volwassenheid vaak gepaard gaat met het afhaken uit behandeling of wisselen van behandelaar”, schrijft Psy. ADHD Netwerk wil de continuïteit van zorg bewaken. Zo moet de kans op uitvallen op school en afglijden naar de criminaliteit of verslaving afnemen. Het netwerk wil daarnaast de samenwerking met onder meer patiëntenverenigingen, verzekeraars en de overheid bevorderen.

Unicum in Nederland

Artsen Netwerk ADHD is een netwerk van kinderartsen en kinderpsychiaters en Netwerk ADHD bij Volwassenen van psychiaters en psychologen voor volwassenen. Volgens ADHD Netwerk is het de eerste keer in Nederland dat professionals die een levenslange aandoening behandelen zich verenigen vanuit de kindergeneeskunde, kinderpsychiatrie, volwassenen psychiatrie en psychologie.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top