Tech

St. Antonius Ziekenhuis neemt nieuw epd in gebruik

Het St. Antonius Ziekenhuis is overgestapt op het elektronisch patiëntendossier (epd) van Epic. Onderdeel van het nieuwe systeem is het nieuwe patiëntenportaal 'Mijn Antonius'. Hiermee krijgen patiënten de mogelijkheid in een eigen beveiligde online omgeving onder meer delen van het eigen medisch dossier in te zien.

Met de ingebruikname van het nieuwe epd neemt het St. Antonius afscheid van het technisch verouderde IntraZis, een systeem dat het ziekenhuis twintig jaar geleden zelf heeft ontwikkeld. Met het nieuwe epd van Epic verwacht het ziekenhuis beter tegemoet te komen aan de (digitale) behoeften van patiënten en zorgverleners en is beter voorbereid op toekomstige ontwikkelingen in de gezondheidszorg.

Ook de fusie tussen het St. Antonius Ziekenhuis en het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis was een reden om over te stappen op het nieuwe epd. Beide ziekenhuizen werkten nog met verschillende systemen. In het gezamenlijke epd raadplegen zij de medische gegevens van patiënten en slaan er de behandelplannen in op. Zo verlopen zorgprocessen efficiënter, omdat elke bevoegde zorgverlener op elk moment over dezelfde juiste informatie van patiënten beschikt.

Doordat alles nu in één systeem zit, is het ziekenhuis ook beter in staat om van groepen patiënten met eenzelfde aandoening de gegevens geanonimiseerd te vergelijken en te analyseren. De uitkomsten daarvan kunnen arts en patiënt helpen bij het samen maken van betere keuzes voor bijvoorbeeld het soort behandeling of om behandelplannen te optimaliseren. Zo kan nog beter worden gestuurd op kwaliteit en veiligheid.

Patiëntenportaal

Om de overgang naar het nieuwe patiëntenportaal zo soepel mogelijk te laten verlopen wordt 'Mijn Antonius' in eerste instantie alleen actief aangeboden aan de gebruikers van het oude digitale patiëntenportaal van het St. Antonius Ziekenhuis en aan patiënten die digitaal een vragenlijst moeten invullen. Zo geeft het ziekenhuis zichzelf de tijd om te leren van wat nog verbeterd kan worden aan het portaal en hebben artsen en verpleegkundigen de tijd om te wennen aan het nieuwe epd en aan alle nieuwe mogelijkheden die het nieuwe patiëntenportaal biedt, zoals vragen beantwoorden van patiënten en medicatie- en allergieoverzichten bijwerken en goedkeuren.

---

Wat zijn nieuwe, inspirerende en bewezen toepassingen van (digitale) zorgtechnologie, die de aanjagers zijn voor verhogen van kwaliteit van zorg en zorgefficiency (kostenbeheersing)? e-Health Convention is innovation in cure, care & technology. Een interactieve congresdag met in totaal zo’n 25 sessies van interviews, presentaties, debatten en een info-lounge met live demo’s van innovaties. In 2016 door Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) voor 5 punten geaccrediteerd. 

Stay tuned voor het programma van 14 november 2017! Meer info: www.ehealthconvention.nl

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top