Tech

Helmond en KPN starten project om ouderen langer thuis te laten wonen

De gemeente Helmond en KPN starten samen een programma om met nieuwe technologieën ouderen met dementie te ondersteunen in het langer zelfstandig en veilig thuis wonen. Daarnaast moet de inzet van technologie de mantelzorgers van deze ouderen voor een deel ontlast in hun zorgtaken.

In de pilot is gekozen voor een combinatie van leefstijlmonitoring en persoonsalarmering. Het plaatsen van slimme sensoren binnen de leefomgeving van de ouderen helpt inzicht te geven in leefpatronen en kan mogelijke afwijkingen van deze patronen direct signaleren. De sensoren registreren de bewegingen van de bewoner in huis en het monitoringssysteem stelt bij afwijkend gedrag de mantelzorger op de hoogte via een bericht in een app. Daarnaast is het met persoonsalarmering voor de bewoner mogelijk om via een alarmknop direct met zijn of haar mantelzorger in contact te treden via een spreek-luister verbinding zowel thuis als onderweg.

---

Wat zijn nieuwe, inspirerende en bewezen toepassingen van (digitale) zorgtechnologie, die de aanjagers zijn voor verhogen van kwaliteit van zorg en zorgefficiency (kostenbeheersing)? e-Health Convention is innovation in cure, care & technology. Een interactieve congresdag met in totaal zo’n 25 sessies van interviews, presentaties, debatten en een info-lounge met live demo’s van innovaties. In 2016 door Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) voor 5 punten geaccrediteerd. 

Stay tuned voor het programma van 14 november 2017! Meer info: www.ehealthconvention.nl

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top