Tech

Showroom zorgtechnologie opent in centrum Rotterdam

De showroom 'Zorg van Nu' heeft zijn deuren in het centrum van Rotterdam geopend. Bezoekers kunnen hier de komende vier maanden kennismaken met een aantal slimme zorgtechnologieën. Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van VWS en Hugo de Jonge, wethouder Zorg van Rotterdam, openden deze week de showroom.

Het ministerie en de gemeente willen bij de start van de showroom onderschrijven dat slimme zorgtechnologieën kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven, het contact met zorgverleners, de regie over de eigen gezondheid en de betaalbaarheid van de gezondheidszorg.

Bezoekers van de showroom kunnen productdemonstraties bijwonen, meedoen aan een quiz en enkele toepassingen om de gezondheid te meten zelf uitproberen. Ook is er ruimte voor bezoekers om in gesprek te gaan met het ministerie van VWS en bureau Zorginnovatie, om vragen te stellen, ervaringen te delen en samen oplossingen te verkennen voor de problemen die worden ervaren.

De Showroom sluit aan op enkele projecten die al lopen binnen de Gemeente Rotterdam op het gebied van zorginnovatie. Een voorbeeld van een innovatie van Rotterdamse bodem, die ook in de showroom tentoon wordt gesteld, is technologiehuisje ‘TOOS’, dat door middel van technologie in huis ouderen langer zelfstandig thuis helpt te wonen.

Volgend jaar is de showroom op verschillende evenementen en publieksbeurzen aanwezig. Ook helpt Bureau Zorginnovatie gemeenten om zelf een showroom over dit onderwerp op te zetten. Op die manier kan op verschillende plaatsen in het land een nog breder publiek bereikt worden, aldus VWS.

---

Wat zijn nieuwe, inspirerende en bewezen toepassingen van (digitale) zorgtechnologie, die de aanjagers zijn voor verhogen van kwaliteit van zorg en zorgefficiency (kostenbeheersing)? e-Health Convention is innovation in cure, care & technology. Een interactieve congresdag met in totaal zo’n 25 sessies van interviews, presentaties, debatten en een info-lounge met live demo’s van innovaties. In 2016 door Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) voor 5 punten geaccrediteerd. 

Stay tuned voor het programma van 14 november 2017! Meer info: www.ehealthconvention.nl

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top