Tech

Sectra levert IT voor landelijk bevolkingsonderzoek borstkanker

Het internationale medische IT en Cybersecurity bedrijf Sectra gaat de technologie leveren voor het landelijke bevolkingsonderzoek naar borstkanker. Hiertoe heeft Sectra een meerjarige overeenkomst getekend met de Facilitaire Samenwerking Bevolkingsonderzoeken (FSB).

Sectra gaat 58 mobiele trailers, 11 permanente locaties en 29 beoordelingseenheden uitrusten met de technologie voor borstonderzoek. Het project moet het borstkankerscreeningsproces verder optimaliseren en de mobiele screeningseenheden online brengen. De implementatie zal ook een migratie omvatten van meer dan 7 miljoen eerdere mammografieonderzoeken.

"Het implementeren van een borstkanker screening image managementsysteem op landelijke schaal is een buitengewoon IT-project. De Nederlandse borstkanker screening is één van de meest effectieve ter wereld en het feit dat Sectra hierin een belangrijke schakel vormt, maakt me erg trots", zegt Marie Ekström Trägårdh, Executive Vice President Sectra AB en President Sectra Imaging IT Solutions.

De FSB opereert namens de 5 regionale screeningsorganisaties die verantwoordelijk zijn voor de landelijke borstkanker screening. Ongeveer 2.2 miljoen vrouwen tussen de 50 en 75 jaar komen in aanmerking voor het programma. Elk jaar wordt de helft van deze vrouwen uitgenodigd voor de screening, waaraan 80 procent deelneemt.

---

Wat zijn nieuwe, inspirerende en bewezen toepassingen van (digitale) zorgtechnologie, die de aanjagers zijn voor verhogen van kwaliteit van zorg en zorgefficiency (kostenbeheersing)? e-Health Convention is innovation in cure, care & technology. Een interactieve congresdag met in totaal zo’n 25 sessies van interviews, presentaties, debatten en een info-lounge met live demo’s van innovaties. In 2016 door Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) voor 5 punten geaccrediteerd. 

Stay tuned voor het programma van 14 november 2017! Meer info: www.ehealthconvention.nl

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top