Vastgoed

Syntrus Achmea koopt woon-zorgcomplex in Den Haag

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft het nieuwe intramurale woon-zorgcomplex Westhovenplein in Den Haag aangekocht. Het woon-zorgcomplex wordt ontwikkeld door Stebru en langjarig verhuurd aan zorginstelling Saffier. De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen en de oplevering staat gepland in het tweede kwartaal van 2019.

Het nieuwe complex ligt in de wijk Moerwijk en bestaat uit 119 intramurale zorgwoningen, verdeeld over drie gebouwen. In de plint van 936 m2 is ruimte voor een eerstelijnscentrum en een wijkrestaurant met welzijnsvoorzieningen. In het ontwerp is rekening gehouden met een mogelijke energievoorziening zonder gebruik van aardgas. Dat past in de wens van de gemeente Den Haag om uiterlijk in 2040 CO2-neutraal te zijn, zo laat Syntrus Achmea weten. 

Syntrus Achmea RE&F breidde de portefeuille van het zorgvastgoedfonds afgelopen jaar uit met verschillende objecten, waaronder De Makroon in Amsterdam en Klaasje Zevenster in Amstelveen. Daarnaast werden het gezondheidscentrum Dudokpark in Hilversum en de Zorgboulevard Zaandam aan het fonds toegevoegd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top