ACTUEEL

Zeven umc's sluiten samen contract voor ICT

Zeven universitair medisch centra (umc's) hebben samen een overeenkomst gesloten met ICT-bedrijf Atos en onderaannemer SLTN. De overeenkomst omvat de levering van server- en opslagcapaciteit, inclusief service desk faciliteiten. Daarnaast kunnen de umc's diensten af te nemen op het gebied van support en onderhoud, beheer, clouddiensten en advies.

Het is voor het eerst dat umc's een gemeenschappelijke aanbesteding van deze omvang hebben gedaan. De ziekenhuizen verwachten dat overeenkomst een bijdrage kan leveren aan technische innovaties en een verbetering van de ICT-dienstverlening. Daarnaast is de verwachting dat de umc's beter kunnen samenwerken, doordat ze eenvoudiger kennis en beheer zouden kunnen delen.

De betrokken umc's zijn het Academisch Medisch Centrum (AMC)  in Amsterdam,  het Erasmus MC in Rotterdam, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) , het Maastricht UMC+ (MUMC+), het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht), en het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam.0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top