Finance

VGZ werkt aan 'passende afspraken' met Isala

Het Ziekenhuis Isala in Zwolle heeft een dringend beroep gedaan op Coƶperatie VGZ om de kosten van extra zorg te vergoeden. VGZ laat in een verklaring weten op korte termijn te willen komen tot passende afspraken.

Voorzitter van de raad van bestuur Rob Dillmann van Isala vertelt in Zorgvisie dat VGZ weigert 16 miljoen euro aan extra geleverde zorg te betalen. “We komen er niet uit met VGZ. Ze kopen onvoldoende ziekenhuiscapaciteit in. Ze stellen zich buitengewoon halsstarrig op in de onderhandelingen. VGZ komt zijn zorgplicht niet na.”

Het Isala behandelt naar eigen zeggen "aanzienlijk meer VGZ-verzekerden dan verwacht". De extra toestroom zou vooral uit algemene ziekenhuizen in de regio komen. Het verwijt van VGZ dat het Isala basiszorg wegtrekt uit andere ziekenhuizen, zou niet terecht zijn. Het gaat volgens Dillman om verwijzingen van patiënten uit andere ziekenhuizen die bij ons gespecialiseerde zorg nodig hebben.

Onderhandelen via de media

VGZ meldt dat de gesprekken met Isala nog lopen. "We denken dat onderhandelen via de media ons geen stap dichterbij een oplossing brengt, dus we zijn op dit moment terughoudend met een inhoudelijke reactie." Wel wil de zorgverzekeraar kwijt dat de discussie wat VGZ betreft niet gaat "over de vraag óf er extra zorg vergoed moet worden, maar over de hoogte van het benodigde bedrag."

VGZ streeft ernaar op korte termijn passende afspraken met Isala te maken, in het belang van de klanten en alle patiënten in de regio. Het ziekenhuis heeft VGZ vrijdagmiddag een brief gestuurd met de resultaten van een onderzoek ter onderbouwing van de hogere zorgkosten. VGZ is het onderzoek aan het bestuderen en hoopt daar op korte termijn met het ziekenhuis over te kunnen spreken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top