ACTUEEL

UMC St Radboud stelt aangifte tegen relschoppers uit

Het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen denkt samen met twee medewerkers nog na over een aangifte wegens bedreiging door twee jonge mannen. De twee bedreigden vrijdagavond een arts en verpleegkundige toen deze een man behandelden die de jongens eerder hadden aangereden. De 50-jarige man overleed in het ziekenhuis.

Aangifte tegen bedreigers

Bij een aangifte worden de betrokkenen met naam en toenaam genoemd. “Zij weten nog niet of zij daar behoefte aan hebben", aldus een woordvoerder van het UMC St Radboud. Het ziekenhuis en de betrokken medewerkers willen “in alle rust tot een weloverwogen besluit komen”. Volgende week hakken ze de knoop door. Over de kwestie is overleg geweest met het Openbaar Ministerie en de politie.

Bedreiging personeel

De twee mannen van 18 en 19 jaar bedreigden het personeel met de dood toen zij zelf met verwondingen op de eerste hulp terechtkwamen. De twee zitten vast wegens de dodelijke aanrijding.

Aanrijding

De jongens waren op de vlucht voor de politie toen zij de 50-jarige man schepten met hun scooter zonder kenteken en verlichting. De jongens raakten zelf gewond toen zij tegen een auto opbotsten.  (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

22 januari 2010

Begrijpelijk dat betrokkenen willen overwegen of ze wel met naam en toenaam genoemd willen worden. Maar treurig is het wel. Het mág toch niet zo zijn dat er géén aangifte wordt gedaan?? Overal hebben we de mond vol over priviacy en bescherming van persoonsgegevens .... laten we hier dan eens beginnen en deze medewerkers in de gelegenheid stellen op een veilige manier aangifte te doen van dit a-sociale gedrag dat als een kwaadaardige tumor in onze "beschaafde" maatschappij razendsnel en heel agressief om zich heen grijpt en slaat.

familie

24 januari 2010

Met aangifte doen ben je er als slachtoffer nog lang niet.

Ik spreek uit ervaring.

Ben slachtoffer van bedreiging met de dood en van geweld.

Uren op het politie buro gezeten, weken slecht geslapen, baan verloren doordat ik een posttraumatisch stresssyndroom op hed gelopen en daar door niet goed functioneerde.

Na maanden niets horen is de zaak ineens wegens gebrek aan bewijs geseponeerd.

Er zou een uitgebreid politieonderzoek hebben plaatsgevonden.

De dader gaat gewoon door met collega's bedreigen....

Er waren al eerdere aangiftes gedaan.

Mijn ervaring komt vaak voor.

In Den Haag roepen ze maar wat.

Ter Horst zou net als Eurlings de ANWB leden moeten raadplegen over tal van problemen in de zorg en daar haar beleid op uit moeten zetten!

Wat een maatschappij zijn we geworden?!

Top