ACTUEEL

'Artsenstalker' moet jaar naar psychiatrische kliniek

Een 45-jarige man uit Lent die zich schuldig maakte aan belediging en belaging van vooral artsen en tandartsen wordt niet vervolgd. Zo oordeelde de rechtbank Gelderland op 17 oktober. In plaats daarvan moet de man een jaar voor behandeling naar een psychiatrisch ziekenhuis.

De rechtbank achtte het bewezen dat de man zich schuldig maakte aan belaging van 2 huisartsenpraktijken en een tandartsenpraktijk, belediging van een medewerkster van de tandartsenpraktijk en lokaalvredebreuk. Hij had een psychotische stoornis.

Spoedlijnen

Hij belde en mailde de huisartsen en de tandartsenpraktijk heel vaak en in een langdurige periode. Daar was geen dringend medische noodzaak voor. Ook was hij meerdere keren op intimiderende wijze in de huisartsenpraktijken aanwezig. Door ’s nachts continu te bellen naar de huisartsenposten  hield de man spoedlijnen bezet.

Ggz

Het openbaar ministerie (OM) heeft 2 weken geleden tbs met dwangverpleging geëist. Maar daar ging de rechtbank niet in mee, omdat aard van de psychiatrische problemen maakt dat de man eerder in de ggz thuishoort dan in de tbs. Bovendien is er niet zo veel risico op ernstig gewelddadig gedrag, zo oordeelt de rechtbank.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top