ACTUEEL

IGJ heft dwangsom voor Zorgerf Waarland op

De IGJ heeft het handhavingstraject voor Zorgerf Waarland beƫindigd. Er hangt de instelling geen dwangsom meer boven het hoofd, want het heeft voldaan aan alle eisen die de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd stelde.

Dit heeft de IGJ op 17 oktober bekend gemaakt.  Zorgerf Waarland, voorheen Het Groene Erf, mag het aantal Wlz-cliënten weer uitbreiden.

Aanwijzing

De kleinschalige instelling in Waarland - die wonen, werken, dagopvang en begeleiding biedt aan kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking - kreeg eind vorig jaar een aanwijzing van de IGJ. Volgens de inspectie voldeed de zorg niet aan de normen en leidde dit tot risico’s voor cliënten. Omdat Het Groene Erf niet voldeed aan de aanwijzing, legde de inspectie in mei 2017 een last onder dwangsom op.

Failliet

Inmiddels is Het Groene Erf failliet en is de zorg overgenomen door een nieuwe bestuurder onder de nieuw opgerichte stichting Zorgerf Waarland. In september 2017 bleek dat Zorgerf Waarland aan alle normen uit de aanwijzing voldeed. Daarop is de dwangsom en het handhavingstraject opgeheven.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top