ACTUEEL

Bezorgde bewoners rond kliniek Aventurijn bijgepraat

Inwoners en ondernemers in de omgeving van Den Dolder worden bijgepraat over maatregelen die genomen zijn om de omgeving rond de kliniek Altrecht Aventurijn te verbeteren. Op zondag en maandag worden in de Maria Christinakerk in Den Dolder informatiebijeenkomsten gehouden waarin mensen hun zorgen kunnen uiten en vragen kunnen stellen.

De verdachte van de moord op Anne Faber verbleef in de kliniek Altrecht Aventurijn. De gebeurtenis heeft bij veel mensen in en rond Den Dolder het gevoel van veiligheid aangetast. Volgens de gemeente Zeist is er daarom behoefte aan de informatiebijeenkomsten.

De uitnodiging voor de bijeenkomsten is woensdag verstuurd aan inwoners van Den Dolder, Huis ter Heide en Bosch en Duin. In deze brief staan ook maatregelen die reeds getroffen zijn wegens de zorgen over veiligheid. Zo gaan wijkteams het gesprek aan met bewoners, is de inzet van buurtcoaches verdubbeld, is er meer surveillance door de politie en 24-uursbeveiliging bij de kliniek.

Vorige week werd ook de webpagina www.zeist.nl/samenverderdendolder gelanceerd. Daarop is voor bewoners van de regio achtergrondinformatie verzameld en kunnen zij antwoorden vinden op veel gestelde vragen. Anne Faber werd vorige week donderdag gevonden. Haar dood heeft veel los gemaakt. Een petitie waarin wordt gevraagd om onderzoek naar het "falend rechtssysteem in de zaak van de verdachte Michael P." was woensdag ruim 400 duizend keer getekend. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top