ACTUEEL

Raad van bestuur Delfzicht ontkracht geruchten

Het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl zal niet meer afdelingen sluiten. Dat laat de raad van bestuur van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) weten op de website naar aanleiding van geruchten over de afbouw van het ziekenhuis.

Knellende regelgeving

Het ziekenhuis ervaart de regelgeving van de overheid als ‘zeer knellend en belemmerend’, maar er is geen sprake van afbouw. Op de site van de OZG staat te lezen: “De raad van bestuur van de OZG benadrukt het belang van het in stand houden van twee locaties, zeker ook omdat anders voor de bewoners uit Noord- en Oost-Groningen de afstand tot een ziekenhuis te groot wordt. Daarom ook vereist de huidige wet- en regelgeving het hebben van twee SEH-posten.”

Garantie faciliteiten

De fusie van het Lucas ziekenhuis in Winschoten en het Delfzicht Ziekenhuis in 2008 heeft als uitgangspunt het bieden van brede basiszorg die aansluit op de zorgbehoefte in de regio. Hiervoor is basiszorg op beide locaties nodig. De raad van bestuur wil de faciliteiten benodigd voor deze basiszorg ook in de toekomst garanderen.

Geruchtenmolen

De kinderafdeling en de afdeling gynaecologie zijn eind 2009 gesloten. Zowel binnen als buiten het ziekenhuis bestaan er geruchten dat medisch specialisten van de afdelingen orthopedie en anesthesie van het Delfzicht Ziekenhuis op het punt staan te vertrekken. Volgens directeur Jan Kooymans gaat het echter om één specialist en deze vacature wordt gewoon opgevuld.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top