HRM

PFZW verbetert dekkingsgraad, maar kan pensioenen nog niet laten groeien

Het Pensioenfonds Zorg en Welzijn staat er iets beter voor. Dit betekent echter nog niet dat de pensioenen kunnen meegroeien met de stijgende prijzen, zo maakt het fonds bekend in zijn kwartaalrapportage.

De zogeheten dekkingsgraad bij PFZW is gestegen van 98,2 procent naar 100,1 procent. Dat  betekent dat het fonds nu voor elke euro pensioen die het  komende tientallen jaren moet uitkeren, ook precies een euro aan vermogen heeft.

“Het is slechts een dagkoers en het is helaas nog niet genoeg om de pensioenen te kunnen laten meegroeien met de stijgende prijzen, licht Peter Bergdorff, directeur van PFZW, toe. “Maar het doorbreken van de symbolische grens van 100 procent is toch waardevol.”

Het laten meegroeien van de pensioenen kan bij een dekkingsgraad van 110 procent. PFZW verwacht dat dit de komende jaren, ondanks de aantrekkende economie in Nederland en internationaal, nog niet het geval zal zijn.

PFZW is verantwoordelijk voor het pensioenbeleid en het pensioenvermogen van ruim 2,7 miljoen (oud-)werknemers in de sector Zorg en Welzijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top