Vastgoed

PvE Slingeland ziekenhuis: meer ruimte, minder bedden

In de nieuwbouw van het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem komen 6 verpleegafdelingen met elk 22 bedden. Het nieuwe operatiecomplex krijgt 7 ok’s. Er moet een grote dialyse-afdeling komen, die de dialysering op de vroegere locaties kan opvangen. En er komt een ruime moeder-en-kind-afdeling met veel eenpersoonskamers.

Dat blijkt uit het programma van eisen (PvE) dat net af is voor de nieuwbouw van Slingeland, waarover dagblad de Gelderlander bericht. In september is de gemeenteraad van Doetinchem akkoord gegaan met de laatste wijzigingen in het bestemmingsplan. Naar verwachting is er medio 2018 een voorlopig ontwerp voor het nieuwe ziekenhuiscomplex bij de A18.

Eenpersoonskamers

Het aantal bedden in het ziekenhuis gaat krimpen. In de nieuwbouw is plaats voor 250 bedden. Nu is dat nog 320. Dat komt vooral doordat de verpleegafdelingen, met elk 22 bedden, veel meer eenpersoonskamers gaan krijgen. Dat worden 13 op elke afdeling, met daarnaast telkens 3 driepersoonskamers. Ook worden er bedden ‘ingeleverd’ voor ontmoetingsruimtes – met als filosofie de patiënten actiever te houden zodat ze sneller herstellen.

24 uur

Op de eenpersoonskamers kunnen mantelzorgers 24 uur per dag bij de patiënt zijn. Hetzelfde geldt voor ouders en pasgeborenen op de moeder-en-kind-afdeling. Daarnaast komen er comfortkamers voor moeder en kind. Naast het operatiecomplex en dialyseafdeling komt in de nieuwbouw plaats voor alle poliklinieken, behalve dermatologie, oogheelkunde en mond-, kaak- en aangezichtschirurgie. Die komen in de oude locaties.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top