ACTUEEL

European Research Council geeft Osterhaus subsidie

De European Research Council (ERC) heeft 'Advanced Grants' toegekend aan zestien onderzoekers die verbonden zijn aan Nederlandse instellingen. Viroloog Ab Osterhaus van het Erasmus MC is een van de gelauwerden die de ERC-subsidie krijgt.

Stimuleren 'excellent onderzoek'

De European Research Council wil met de Advanced Grants excellent onderzoek van ervaren onderzoekers stimuleren. De subsidie bedraagt maximaal 3,5 miljoen euro voor vijf jaar. In totaal dienden 1.584 onderzoekers een aanvraag in.

Onderzoeksvoorstel

Het gehonoreerde onderzoeksvoorstel van Ab Osterhaus heeft de titel: 'Novel strategies to combat future influenza pandemics'.

Zestien onderscheiden Nederlanders

Met zestien onderscheiden Nederlandse onderzoekers maakt Nederland uit van de kopgroep. Nederland staat op een vijfde plaats achter Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top