Finance

Regio Dordrecht lost conflict tarieven jeugdhulp op

De regio Dordrecht heeft een voorlopige oplossing gevonden voor de problemen rond de aanbesteding van de jeugdhulp. Een dreigend tekort aan passende hulp voor jongeren met problemen lijkt afgewend.

Een aantal gespecialiseerde jeugdhulporganisaties vond de tarieven die de gemeenten boden voor veel te lag en wilden daar na dit jaar niet meer voor werken. Nu is de Serviceorganisatie Jeugd ZHZ, die namens zeventien gemeentes in de regio Dordrecht de inkoop van jeugdzorg doet, met een oplossing gekomen. Er is toegezegd dat de gemeenten de vergoedingen herzien als onderzoek aantoont dat dat inderdaad nodig is, zo meldt RTV Rijnmond.

Inmiddels zijn met honderd instellingen contracten afgesloten waaronder de William Schrikker Stichting en het Leger des Heils.
Peter Paltsma, directeur van Leger des Heils Jeugdbescherming en Jeugdreclassering, vertrouwt op de uitkomsten van het prijsbepalend onderzoek dat begin volgend jaar gehouden wordt. Ook bestuursvoorzitter Erik Heijdelberg van de William Schrikker Stichting Jeugdbescherming & Jeugdreclassering is tevreden, aldus RTV Rijnmond.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top