HRM

FNV nog niet akkoord met sociaal plan Zorgspectrum Het Zand

Vakbond FNV Zorg en Welzijn is nog niet akkoord met het sociaal plan voor de reorganisatie bij zorgspectrum Het Zand in Zwolle. De drie andere betrokken bonden hebben wel getekend. Dit meldt het AD.

Bij Zorgspectrum Het Zand verdwijnen honderd voltijdsbanen, zo bleek eind september. Het gaat om zowel zorgfuncties als ondersteunende functies. De maatregelen zijn volgens de raad van bestuur nodig vanwege de slechte financiële situatie waarin de Zwolse zorgaanbieder verkeert.

Volgens de FNV hebben de andere bonden al hun handtekening onder het sociaal plan gezet, omdat zij vooral werknemers vertegenwoordigen wiens banen niet op de tocht staan. De bond noemt dat een gebrek aan solidariteit.

Vakbond NU'91 noemt het verwijt van de FNV "complete onzin", schrijft het AD. NU'91-bestuurder Gorrit Smit: "Ook wij hebben leden die onder het sociaal plan vallen en we zijn zelfs al bezig met de begeleiding van individuele leden, zoals een bond hoort te doen." Volgens Smit is het sociaal plan in orde en de reorganisatie onontkoombaar.

Geheimzinnig

De FNV vindt dat rond de reorganisatie een sfeer van "heimelijkheid en geheimzinnigheid" hangt en wil meer gegevens boven tafel. Ook wil de FNV dat de melding van collectief ontslag ingetrokken wordt.

De vakbond legt het sociaal plan vrijdag voor aan haar leden. Doordat de andere drie bonden al getekend hebben is het sociaal plan al rechtsgeldig.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top